Ezt az esztendőt hirdették meg az Európai Önkéntesség Évének, és ennek szellemében sok rendezvényre várták az érdeklődőket, amelyeken a középpontban az önkéntesség népszerűsítése, az előnyök ismertetése állt. Önkéntes nyílt napra várta az érdeklődőket a Nyitnikék családi napközi és a működtető, az idén öt éves Tájak, Emberek, Környezet Egyesület június 4-én a bánhidai Puskin Művelődési Házban.

A szervezők célja az volt, hogy a résztvevők - köztük az egyesület tagjai - megismerjék egymást, képet alkossanak az egyeüslet és a napközi tevékenységéről, és közösen tegyenek a családi napköziért. A belépő családonként egy-egy darab színes anyag volt, amiből mesebeli játszószőnyeg és ágytakaró készült. Az egész napos programban sok játék, kézműves-foglalkozás, koncert és meseíróverseny, az udvaron pedig homokozó várta a kisebbeket és nagyobbakat. Volt angol zenés-táncos bemutató, Mesés kalandok címmel háromdimenziós filmvetítés a színpadon. A felnőtt érdeklődők - köztük Bereznai Csaba tatabányai alpolgármester és Turza Károly képviselő - a különteremben beszélgetett a Tatabánya várossá nyilvánításának 65. évfordulója alkalmából tervezett új riportkötetről az egyesület több tagjával, majd Szabadítsd fel magad a FÉL-elem alól! címmel Káfoly Márta osztotta meg a hallgatósággal a magyar nyelvi kódok és a lelki titkok összefüggéseit.

Az aulában az önkéntesség előnyeiről, fontosságáról, az önkéntessé válás módozatairól tájékozódhattak az érdekődők a Komárom-Esztergom Megyei Önkéntes Centrum közreműködésével, Smudla Kata, valamint a United Way Vértes Vidéke Alapítvány ügyvezetője, Urbán Zsuzsa jóvoltából.

Délután Rosta Géza énekes-gitáros előadóművész adott gyermekműsort, majd Lánc, lánc, eszterlánc címmel táncházra hívták a gyerekeket és szüleiket a házigazdák.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitnikek.blog.hu/api/trackback/id/tr433146966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása