Öt szervezet várja majd a gyerekeket, a kamaszokat és a szüleiket a XVIII. Vértes Expón, az Ifjúsági Szigeten. A 2011. augusztus 25-28-áig tartó vásáron a sportcsarnok felett kialakítandó „szigeten” a hangos és puha játékok, a Lim-Lom játszóház, az óriás társasjáték és a kamasz panasz is azt szolgálja: minél több ismerettel és élménnyel gazdagodjanak a vásárlátogatók.

Az Ifjúsági Sziget sziget programjairól a TEKE – NYITNIKÉK Családi Napközi, a TTKT ESZI Családsegítő Szolgálat és MM Gyermekjóléti Központja, az Utcai Szociális Segítők Egyesülete, a Komárom-Esztergom Megyei Önkéntes Centrum és Tatabányai Megyei Jogú Város Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma (KEF) gondoskodik. Bemutatók, ismertetők mellett állandó gyermekprogramok várják majd az érdeklődőket, és azokat is, akik egy kellemes napot szeretnének eltölteni gyermekeikkel - a családjukkal együtt. Az Ifjúsági Sziget tehát nem gyermekmegőrző, hanem családi programok, események  helyszíne lesz a Vértes Expón.

A játszósarok és a játszóház folyamatosan működik majd a legkisebbeknek és az iskolásoknak. A Lim-Lom játszóházban például újrahasznosítható anyagokból készítenek majd játékokat, a kreatív sarok pedig a zsugorfólia technika megismertetésén túl lehetőséget nyújt hűtőmágnes és bábfigura készítésére is, de lesz rögtönzött színjáték is.

Bizonyára nagy sikere lesz az óriás társasjátéknak, ahol pénzfelhasználási technikákkal ismerkedhetnek a nagyobbak. A Gazdálkodj okosan! izgalmas játéka elsősorban középiskolásoknak szól. A gyermekek folyamatos foglalkoztatása mellett az öt szervezet tanácsadásokkal, bemutatókkal is készül a Vértes Expóra. Lehet jelentkezni például munkaerőpiaci tréningre, vagy gyakorolni a tesztírást. Önkénteseket is toboroznak majd a szervezetek, s kiadványaikat is megismerhetik a vásárlátogatók.

Az Ifjúsági Szigeten mutatkozik majd be a CSANAINFO Központ is. Erről bővebb információk olvashatók a www.csaladinapkoziinfo.hu honlapon.

 

Szólj hozzá!

Címkék: csana

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitnikek.blog.hu/api/trackback/id/tr173125375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása