Csütörtökön kezdődött és vasárnapra teljesen "elszigetelődött" az Ifjúsági Sziget a 18. Vértes Expo négy napja alatt. Ráadásul az Ifjúsági Sziget is kettészakadt, és a legkisebbeknek, a bölcsődés- és óvodáskorúaknak szóló programok Gyerekszigetként csalogatták a látogatókat.

Az idei expón érezhető volt, hogy hiába a szervezők rutinja, lelkesedése, igyekezete, a válság mélyen barázdálta a lehetőségeket. Ennek elenére az idén - a tavalyi százegynéhány kiállítóval szemben - 145 kiállító jelent meg az ország több pontjáról. Az időpont kiválasztása - augusztus utolsó hétvégéje, a bányásznap előtt - szintén régi tradíciókon alapul, és szinte úgy hozzánőtt a városhoz, mint a Turul.

A családi napközi a 2-6 évesek (és szüleik) körében sokféle játékkal, rajzokkal, festéssel, kézműves foglalkozásokkal és a kézügyességet fejlesztő játékkal vonult ki az expo területére. Emellett kérdőíves adatgyűjtéssel mérte fel a szülők elképzeléseit a csanákkal kapcsolatban, majd felvázolta a most induló Csanainfo Központ lényegét. A régi több családi napközijének együttműködésével létrejött információs központ azt a feladatot vállalta magára, hogy az ágas-bogas jogszabályok egységes értelmezése érdekében egy-egy találkozó, szakmai fórum erejéig összetereli az engedélyezésért, a működ(tet)és ellenőrzéséért felelős hatóságokat és a csanák képviselőit. Ezeken az összejöveteleken megismerhetik egymás álláspontját több vitatott kérdésben, választ kaphatnak többek között arra, milyen feltételeknek kell megfelelniük a napközis szolgáltatásnak.

A Vértes Expo a Nyitnikék családi napközi és a működtető Tájak, Emberek, Környezet Egyesület terveinek bemutatására kiváló terep (volt). Az ottlét eredménye néhány héten, hónapon belül mutatkozik majd meg, amikor a szülők kisgyerekükkel kopogtatnak a napközi ajtaján....

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitnikek.blog.hu/api/trackback/id/tr813187301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása