JELENTKEZÉS

A Dózsakerti Közösségi Ház nyári táborairól szóló tájékoztatókat akár úgy is kezdhetnénk, hogy hol volt, hol nem volt, még az Óperencián innen, de már az csúnya tanéven túl, amikor kitört a nyári szünet, jött a sok gyerkőc, hogy a régi és új barátaival elfoglalja a dózsakerti vár lovagtermét és a várudvart, ahol csodálatos hősök várnak rájuk. Táltosok, énekesek, jurtalakó mesemondók, aztán hipsz-hopsz, előkerülnek az udvari muzsikusok a varázslatos hangszereikkel, vagy éppen az ügyeskezű kézművesek, akik papírból, gyurmából olyan ajándékokat készítenek, hogy még a legfagyosabb szívű királylány szívét is megmelengetik.

tabor4.jpg

Aztán előkerülhetnek a hétmérföldes sporttopánkák, vagy a gurulós cipellők, és máris legyőzik a vánszorgó manókat a gördülős lábbelikkel. Még folytathatnánk a sort, de akkor hamar vége lenne a mesének. De hogy ez a mese valósággá váljék, érdemes megnézni a korábbi "várlakókat", mesemondókat, színjátszókat, ők miket csináltak ebben a kis játékos birodalomban, ahol egy kisikét mindenki király vagy királykisasszony lehetett. És még nincs itt a vége, de aki nem hiszi, járjon utána!

ÉRDEKLŐDNI: 30/3737-038, info@pontmagazin.hu

www.nyitnikek.blog.hu, www.facebook.com/Elmenytaborok

regisztracios_lap_2013.doc

A tábori menetrend

 

• JURTATÁBOR – 2013. június 24. – június 28.

Jurta bemutatása; a tűzrakás tudománya és napi szertartások; a gebe, a parázs és a táltoscsikó kapcsolata; Szent István legendája; kirándulás; íjászat….

 

• JURTATÁBOR 2 - ŐSTUDÁS, MAGYAR HAGYOMÁNYOK TÁBOR – 2013. július 1. – július 5.

A jurtáról és szertartásokról; rovásírás; a természeti népek világa; a magyar mesék és népdalok titkai; kirándulás;…

 

• TERMÉSZETJÁRÁS TÁBOR – 2013. július 8. – július 12.

Ismerd meg városodat és környékét – séták, kirándulások, térképismeret, pecázás, kézműveskedés…

 

• ZENÉS TÁBOR – 2013. július 15. – július 19.

Ismerkedés a különféle zenei stílusokkal, beszélgetések, énektanulás, zenehallgatás, meseírás, kézműveskedés…

 

• SPORT TÁBOR – 2013. július 22. – július 26.

Labdajátékok, görkorcsolya, gyerek-aerobik, sorversenyek, játék játszótereken, beszélgetések az egészséges életmódról, ismerkedés a reformkonyhával…

 

• KÉZMŰVES TÁBOR – 2013. július 29. – augusztus 2.

Ismerkedés a gyerekek hagyományos népi és a mai kézműves technikákkal;  délutánonként játék; kirándulások…

 

JELENTKEZÉS

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitnikek.blog.hu/api/trackback/id/tr95233619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása