Mézeskalács Bölcsi-Ovi első alkalommal meghirdetett Kalács Táborának utolsó napja a játékos, zenés angol foglalkozással telt el. A gyerkőcök Hella néni irányításával az angol nyelvű gyerekdalok kíséretével ismerkedtek az alapszavakkal, a színek, testrészek neveivel, és a röpke félórás foglalkozás végére már értettek olyan "vezényszavakat", hogy állj föl!, ülj le! A legközelebbi összejövetelre feltehetően sokat felejtenek, de az ismétlődő dalok hatására felidéződnek bennük, a sokadik "órán" pedig rögzítődik bennük az idegen szó.

A kicsik figyelmét a játékossággal, az énekkel és a sok mozgással lehet lekötni: még a legizgágább gyerkőc is idővel felveszi azt a ritmust, amit Hella néni "diktál": a gyerekek pedig ügyesen csinálják a feladatokat, elveszik a színes labdákat, együtt utánozzák a háziállatok hangját, miközben ismerkednek azok angol nevével.

A tapasztalat? A rendszeres foglalkozások eredményeképp a gyerekekben leülepednek az új ismeretek. Képgaléria a facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitnikek.blog.hu/api/trackback/id/tr494748830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása