Képgaléria és további információk: http://www.facebook.com/MezeskalacsBoliOvi

A Mézeskalács Bölcsi-Oviban augusztus utolsó hetében, augusztus 27-étől 31-éig naponta 9 és 11 óra között Kalács Tábort, bemutató hetet szerveztünk. A néhány nap alatt lehetőség nyílt arra, hogy az érdeklődők, a szülők bepillantani intézményünk életébe. Bemutató foglalkozásokat is tartottak a Mézeskalács fejlesztő-programok pedagógusai, szakemberei.

A program

augusztus 27., hétfő 9-11 óra: játék, mondókázás, éneklés.
augusztus 28., kedd 9-11 óra: 10 órától várhatóan mesés-zenés bemutató.
augusztus 29., szerda 9-11 óra: 10 órától mozgásfejlesztés bemutató.
augusztus 30., csütörtök 9-11 óra: 10 órától RáHangoló zenei bemutató.
augusztus 31., péntek 9-11 óra: 10 órától: zenés-táncos angol bemutató.

A Kalács Tábor érdekes és hosszút távra szóló programja a zenei fejlesztés, Bozsik Valéria zenetanár irányításával. Intézményünk a mese-zenei fejlesztések programjával már 0-3 éves korú gyermekek számára is biztosítja játékos eszközökkel és a zene segítségével a hallás, a gondolkodás, a kommunikáció fejlesztését. Kutatások bizonyítják, hogy azok a gyerekek, akiknek zenei műveltségük az átlagosnál magasabb, tehetségesebbnek bizonyulnak a mindennapokban és egyes tantárgyakban is, például matematikában, gondolkodásban, olvasásban. A mi egyénre szabott fejlesztési programjainkkal ezeket a lehetőségeket kívánjuk megalapozni a hozzánk érkező csemetéknél.

Mérten Rita fejlesztőpedagógus szerint a mozgásfejlesztés képesség- és készségfejlesztés is egyben. Segítségével fejleszthetők az alap nagymozgások, az érzékelések, méghozzá játékos formában, eszközök segítségével, kiscsoportosan. Ebből láthattak ízelítőt a Kalács Táborban, ahol például kockákon egyensúlyoztak az apróságok, dalokat énekeltek, mozdulatokkal kísértek minden kis feladatot.

A szakember abban látja ennek előnyeit, hogy figyelni tudjuk minden gyerkőc kis mozdulatát. A program segíti a térbeli tájékozódásukat, figyelmüket, és kiegyensúlyozottabbak lesznek. A csoportmunka révén megtanulnak alkalmazkodni is, egymásra figyelni, segíteni társaiknak. Az sem utolsó, hogy mindezt jó hangulatban, játszva végzik, tanulják meg.

A fejlesztőprogram sok összetevőből áll, szerdán csak egy-egy részfeladatot láthattak az érdeklődő szülők. Mérten Rita a jövőben rendszeresen tart foglalkozásokat a Mézeskalács Bölcsi-Oviban a kis lakóknak.

Átfogó képet kaphattak a szülők a Mézeskalács Bölcsi-Ovi csütörtöki nyílt napján: megismerkedhettek nagy vonalakban mindazzal, amivel a gyerekek naponta foglalkoznak: énektanulás, mozgás, fejlesztőjátékok, színismeret, mozgáskoordináció, sok olyan apró elem, ami segít kibontani, fejleszti a gyerekben lappangó képességeket, készségeket. A Kalács Tábor ezeket a lehetőségeket villantja fel, amelyek majd az éves munka gerincét alkotják részben a Mézeskalács programon, részben az alapprogramon belül.

A zenés, játékos angol sok szempontból is előnyös a gyerekeknek. Irányítottan hallgatnak zenét, énekelnek magyarul és lassanként angolul, megismerkednek a színekkel, a testrészek, játékok angol neveivel szakember irányításával, az English Gym and Fun program tematikája szerint. A röpke bemutató természetesen csak ízelítőt adott az egész éves anyagból, amely végén a gyerekek önállóan is kifejezhetik magukat angolul. 

Nézd meg képgalériánkat: http://www.facebook.com/MezeskalacsBoliOvi

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitnikek.blog.hu/api/trackback/id/tr204745221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása